IV. (E) ZENEI PRODUCER TÁBOR

A szuperintenzív EGYHETES kurzuson azokat a gyakorlati módszereket mutatjuk be egy-egy konkrét zene elkészítése közben, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy professzionális zene kerüljön ki a kezünk alól.


Kiknek ajánljuk a kurzust?
Olyan lelkes otthoni zeneíróknak, akik professzionálisan megalkotott zenékkel kívánják gazdagítani a magyar, illetve a külföldi elektronikus zenei piacot. A kurzus nem DAW szoftverfüggő. Olyan ismereteket kívánunk átadni tanulóinknak, amelyeket bármilyen mai zeneszerkesztő szoftver használata során alkalmazhatnak.


Mivel fogunk dolgozni?
Alapvetően Steinberg Cubase és Ableton Live szoftverrel mutatjuk be a zeneszerkesztés folyamatát. A képzés során számtalan (általunk kedvelt) plug-innel is megismertetünk benneteket.

 

PDJ-Camp-4-PDJhu-banner-1


Mire van szükségem ahhoz, hogy a táborban részt vehessek?
Az egyik legfontosabb dolog, hogy rendelkezz saját számítógéppel. Ez lehet laptop vagy asztali számítógép is. Nem árt még egy fejhallgató, mivel sok munka lesz – a többieket pedig nem illik zavarni. Mindezen felül egy hétre való ruhára, illetve tisztálkodószerekre is szükséged lesz.


A tábor időtartama
Masszívan egy hét, ami annyit jelent, hogy az augusztus 3-ai érkezést követően – a beköltözés után – rögtön bedobunk Titeket a mély vízbe. A tábor vége augusztus 10-e, amely egyben a hazautazás dátuma is.


A tábor díja
Teljes ellátással – napi háromszori étkezéssel és magával a szállással – együtt 75 000 forint, amely összeget több részletben is kifizethetsz.


Oktatók
Az oktatást Kása Balázs (Canard) és Németh Balázs fogja tartani (rólunk több infó hamarosan…). Továbbá lesznek mégvendégelőadók is, akikről később adunk hírt – egy kis meglepetést szerezve ezzel.

A képzés tartalma

Groove-készítés: Ebben a modulban minden olyan támpontot megkaptok, amely szükséges ahhoz, hogy egy élvezhető, klubban is kiválóan teljesítő groove-ot készítsetek. A képzés anyaga Cubase-, illetve Ableton-környezetben egyaránt be lesz mutatva, az audio- és a MIDI-alapú groove-készítést egyaránt érintve.

Mixing/Mastering: Az első pár órában minden olyan terminussal és elméleti tudnivalóval megismerkedhettek, amely szükséges ahhoz, hogy gyakorolhassátok a korszerű lekeverést otthoni körülmények között. A tábor második felében gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, hogyan kell „teret csinálni” az egyes hangszereknek a mixek esetében, illetve miként kell az egyes hangszereket beleilleszteni a készülő zenénkbe.

Sound design: A mai elektronikus zene egyik nagy kihívása a kellemes, stílusodhoz illő hangszínek kikeverése. Ez a modul azon eszközök működését mutatja be, amelyek ahhoz kellenek, hogy kiváló minőségű hangszereket hozhassunk létre. Szó lesz többek között a különböző szintetizátorokról, delayekről, noise gate-ekről, reverbekről és torzítókról.

Szolfézs: A zeneelmélet szerves részét képezi a zeneírásnak. Alapvető ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán jó zenéket tudjatok összerakni. Nálunk megtanulhatjátok, mi is az a skála, a dallam, a ritmika és a harmónia, illetve mindezek hogyan viszonyulnak egymáshoz. Megtudhatjátok továbbá, hogy bizonyos akkordok milyen érzéseket keltenek, és ezeket hogyan kell használni egy-egy elektronikus zenében. Nem kell megijedni, nem egyetemes zeneelméleti képzést fogunk tartani, de annyit megmutatunk, amennyit feltétlenül tudnotok kell ahhoz, hogy szép dallamokat írhassatok.

Arrangement: A zene felépítése talán az egyik legnehezebb feladat manapság. Mikor és hol szólaljon meg egy adott hangszer, mikor kell felpörgetni egy-egy részt, hogyan kell felépíteni, majd levezetni egy számot? Ebben a modulban ezekre a kérdésekre kaphattok választ, valamint rengeteg hasznos tippet és trükköt, amelyeket továbbfejleszthettek és beépíthettek zenéitekbe.

Jogdíjak és jogi kérdésekkel kapcsolatos kérdések: Manapság nem elég csak megírni a zenét, mivel annak kiadatása sem egyszerű feladat. Ebben a modulban az előadóművészek és DJ-k számára kötelező szabályokkal, valamint a különböző szervezetekkel (Artisjus, DJ Szövetség, MAHASZ) ismerkedhettek meg. Ezen szervezetek működésének ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a zenéidből profitálhass később. Ehhez az anyagrészhez vendégelőadó is érkezik.

Helyszín:
Pilisszentkereszt, Som-hegy, turistaház. A turistaházhoz Budapestről autóbusz viszi ki a jelentkezőket, de saját gépjárművel is lehet érkezni. Utóbbiról érdeklődj a szervezőnél, mivel behajtási engedélyre lesz szükséged!

forrás: http://www.soundhead.hu/portal/index.php/irasok/hirek/iv-e-zenei-producer-tabor.html

Share

Sajtóközlemény

A Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem összefogásával megvalósuló, mintegy 864,18 millió forintnyi Európai Uniós támogatású projekt a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz...

Bővebben...
MI IS AZ A DANCEFAIR?

A Dancefair Ibiza azok számára jelent perspektívát, akik szeretnének említésre méltó eredményeket elérni a nemzetközi elektronikus zenei szcénában. A holnap startoló, két napos rendezvényen több mint 60 szemináriumból és workshop-ból álló programkínálatból válogathatunk.

Bővebben...
A PIONEER ELADJA DJ ÜZLETÁGÁT 550 MILLIÓ DOLLÁRÉRT

Nemrég röppent fel a megdöbbentő hír, miszerint a Pioneer eladta teljes AV divízióját az Onkyonak. Most újabb bejelentéssel sokkolták a piacot: DJ készülékek gyártásával foglalkozó üzletágától is meg fog szabadulni a neves Japán gyártó.

Bővebben...
BELOCCA ÉS BUDAI - CONTACT

mgm0161Ha két profi zenész összedugja a fejét, akkor abból biztosan valami nem hétköznapi fog születni. Így van ez Belocca és Budai esetében is, hiszen elkészült a két DJ első közös szerzeménye: a Contact.

Bővebben...