JORIS VOORN

Napjaink egyik legautentikusabb tech-house előadója, Joris Voorn szombaton a Flörtben lép fel.

A sokadszorra hazánkba (Mayday, Bónusz, Volt Fesztivál) látogató holland DJ-fenomén Halloween-bulira érkezik, ahol magyar részről az egyik legsikeresebb lemezlovas-producer, Jay Lumen és a Hi!Fly csapat rezidensei, Yvel & Tristan társaságában szórakoztatja majd a közönséget.

A rotterdami születésű előadó a méltán híres holland iskola prominens tagjaként a szokásos életpályát járta be: zenészcsaládban nevelkedett, és 1997-ben kezdődő lemezlovas-pályáját követően saját stúdiót épített magának. Első kiadványával, a Keynote-nál megjelent 2002-es Muted Trax EP-vel rögtön felhívta magára a szakma – Laurent Garnier, Carl Craig, Derrick May – figyelmét. Dolgozott együtt a Technaisával is (Sino Records), akiknek második sikerét, a Lost Memoriest köszönhette. Az Edwin Osterwallal indított projekt és kiadó, a Rejected és annak kistesója, a Green azóta is ontja magából a technó és a house határmezsgyéjén egyensúlyozó trackeket.

joris 01

Eközben Voorn DJ-ként körbeturnézta a világot. Kreatív technikája talán legjobban a száz számból összemixelt Balance 014-en mutatkozott meg, ami végképp a sztárok közé emelte őt. Szerepet játszhatott ebben az is, hogy zenéje kommerszebb, poposabb lett, a Dusty House/ Room sorozat legalábbis erről tanúskodik. Készített remixet Nalin and Kane-nek, a Goldfrappnek, Solumonnak, Lana del Ray-nek, tavaly pedig Mobyval dolgozott együtt. Két nagylemezén (Future History, From a Deep Place) és DJ-szettjeiben megfigyelhető a funkysabb, detroiti hatású alapokra épített crossover techno, amelybe így belefér az acid, a deep és a vocal house is.

feat-joris-voorn-lrg-djing

A 25 éves születésnapját ünneplő Flört Halloween partiján pedig valószínűleg – sokak örömére – megszólal majd Joris Voorn új slágere, a Ringo. A csalogató line up mellett az időjárás is arra ösztökélheti a hazai partiarcokat, hogy szombaton becélozzák a Balatont. Irány Siófok és a Flört!

Bolváry Zoltán

forrás: http://www.soundhead.hu/portal/index.php/irasok/hirek/joris-voorn.html

Share

Sajtóközlemény

A Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem összefogásával megvalósuló, mintegy 864,18 millió forintnyi Európai Uniós támogatású projekt a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz...

Bővebben...
MI IS AZ A DANCEFAIR?

A Dancefair Ibiza azok számára jelent perspektívát, akik szeretnének említésre méltó eredményeket elérni a nemzetközi elektronikus zenei szcénában. A holnap startoló, két napos rendezvényen több mint 60 szemináriumból és workshop-ból álló programkínálatból válogathatunk.

Bővebben...
A PIONEER ELADJA DJ ÜZLETÁGÁT 550 MILLIÓ DOLLÁRÉRT

Nemrég röppent fel a megdöbbentő hír, miszerint a Pioneer eladta teljes AV divízióját az Onkyonak. Most újabb bejelentéssel sokkolták a piacot: DJ készülékek gyártásával foglalkozó üzletágától is meg fog szabadulni a neves Japán gyártó.

Bővebben...
BELOCCA ÉS BUDAI - CONTACT

mgm0161Ha két profi zenész összedugja a fejét, akkor abból biztosan valami nem hétköznapi fog születni. Így van ez Belocca és Budai esetében is, hiszen elkészült a két DJ első közös szerzeménye: a Contact.

Bővebben...