Szenzáció: Jay Lumen Gary Beck-el kooperált a DRUMCODE számára!

Jay Lumen ismét mérföldkőnek számító falakat dönt le! Már önmagában az is szenzációértékű, hogy Jay a hazánkban is többször megforduló Gary Beck-el (Bónusz Fesztivál, Cinema Hall, stb…) kooperált. Ám ezt sikerült felülmúlnia azzal, hogy közös kislemezüket a jelenlegi első számú techno kiadó, az Adam Beyer tulajdonában lévő Drumcode fogja megjelentetni a nyár folyamán, ahol ez idáig egyetlen magyar művész sem kapott lehetőséget.

Jay & Gary

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy Jay Lumen, hazánk egyedülálló és elsőszámú - csúnya szóval élve - exportcikke, ha az igényes elektronikus zenéről van szó. Bizonyítja mindezt számtalan, a legjobb helyeken zajló külföldi és persze hazai fellépése, ugyanakkor az ugyancsak megszámlálhatatlan nemzetközi zenei kiadványa is. Mindezek mellett érdemes figyelembe venni, hogy még nemzetközileg is talán ha 5-6 DJ képes arra a teljesítményre melyet a mi Jay Lumenünk már folyamatosan tart, hiszen legutóbbi 6 kiadványának mindegyike a Beatport eladási listájának Top 10-ében szerepelt. Ezek között található olyan dal is (The Drummer), mely 3 hónapig folyamatosan a Beatport techno toplistájának NO 1 pozícióján trónolt.
Ám Jay továbbra sem áll meg, hiszen folyamatosan újabb és újabb szenzációkkal szolgál. Ezúttal az a hír mozgatta meg az e-zenei életbe belemélyedők fantáziáját, hogy Jay Lumen a hazánkban is méltán népszerű Gary Beckel készített egy közös kislemezt. A közös munka mindkét fél számára érdekes feladat volt, ám ugyanakkor kölcsönösen könnyű és meglepően gördülékeny együttműködésként aposztrofálták a legkülönbözőbb fórumokon.

Gary comment FB
A két közös dal egyike egy erősebb tech house hangzású track, mely leginkább Jay jegyeit viseli magán, míg a másik egy mindkettejük vénájából táplálkozó igazán sötét és tempós techno szerzemény.

Gary Beck Awakenings
Persze mindez már önmagában is óriási dolog volna, hiszen a 2 új generációs nemzetközi DJ tehetség kooperációja már eleve garancia a minőségre, ám itt még nincs vége történetünknek.
A 2 dalra ugyanis azonnal lecsapott Adam Beyer és alig egy hét leforgása alatt a papírmunkák és egyéb technikai teendők után létre is jött a szerződés, mely lekötötte a két művész dalait a DRUMCODE számára. Nem is nagyon kell részleteznünk, hogy ez miért is szenzáció értékű, hiszen a Drumcode a jelenlegi első számú kiadója a techno szcénának, arról nem is beszélve, hogy ez idáig egyetlen magyar DJ sem kapott lehetőséget a label berkein belül. Mindemellett az még inkább emel a kiadó értékén, hogy Adam Beyer tulajdonában áll, aki igazi techno legenda a világ minden táján.

Jay Lumen az alábbi szavakkal kommentálta a történteket:

Igazán remek közös stúdiózást tudhatunk magunk mögött Garyvel. Gördülékenyen és meglepően gyorsan haladtunk. Azt hiszem kölcsönösen inspiráltuk egymást az együttműködés során, ami mindkettőnk számára feltöltődést és egyben egy érdekes utazást is jelentett a másik zenei világába. Amikor kész lett a két dal eszembe jutott, hogy Adam Beyer rendszeresen küldi a pozitív visszajelzéseket a megjelenéseimre és játssza is őket. Gondoltam elküldöm, hátha megtetszik neki valamelyik dal.
Igazából meglepően gyorsan, talán ha 20 perccel később válaszolt is, hogy imádja őket és azonnal szerződést ajánlott a Drumcode-nál. A következő Drumcode podcastban az egyik dal már szerepelt is. Mondanom sem kell, hogy óriási megtiszteltetés ez számomra, akárcsak a közös munka volt Garyvel. Ezúton is köszönöm mindkettejüknek. :)
Jay Lumen és Gary Beck közös kislemeze tehát a Drumcode szárnyai alatt fog megjelenni a nyár folyamán. Mi már nagyon várjuk…

Jay Lumen Soul Tech Fest

 

 
Share

Sajtóközlemény

A Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem összefogásával megvalósuló, mintegy 864,18 millió forintnyi Európai Uniós támogatású projekt a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz...

Bővebben...
MI IS AZ A DANCEFAIR?

A Dancefair Ibiza azok számára jelent perspektívát, akik szeretnének említésre méltó eredményeket elérni a nemzetközi elektronikus zenei szcénában. A holnap startoló, két napos rendezvényen több mint 60 szemináriumból és workshop-ból álló programkínálatból válogathatunk.

Bővebben...
A PIONEER ELADJA DJ ÜZLETÁGÁT 550 MILLIÓ DOLLÁRÉRT

Nemrég röppent fel a megdöbbentő hír, miszerint a Pioneer eladta teljes AV divízióját az Onkyonak. Most újabb bejelentéssel sokkolták a piacot: DJ készülékek gyártásával foglalkozó üzletágától is meg fog szabadulni a neves Japán gyártó.

Bővebben...
BELOCCA ÉS BUDAI - CONTACT

mgm0161Ha két profi zenész összedugja a fejét, akkor abból biztosan valami nem hétköznapi fog születni. Így van ez Belocca és Budai esetében is, hiszen elkészült a két DJ első közös szerzeménye: a Contact.

Bővebben...